Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Пирати превземат Варненския залив
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Учение кораби Черно море (5)

Корабчета предлагат разходки със забавления, морски битки и още атракции

Няколко пиратски кораба превзеха Варненския залив и предлагат разходки със забавления, морски битки и още атракции. Удоволствията на борда са по джоба на масовите туристи и струват между 19 и 25 лв. според броя на групата, маршрута и времетраенето, съобщава “Труд”. Цените са по-скъпи в пика на сезона –през юли и август .

Чартърният сезон е доста по-слаб в сравнение с миналото лято. Родни яхти се дадоха под наем и заминаха за Гърция, където е истински развит чартърният бизнес. С по-малко изминати мили могат да се видят повече дестинации, а и ветроходи и моторни лодки се вземат и за по седмица и повече време под наем. Това коментира за „Труд” Никола Костов, търговски директор на един от най-големите дистрибутори на световните марки за България и Румъния, между които и любимата на Джеймс Бонд- „Сънсийкър”. Този сезон се наемат яхти предимно за момински и ергенски партита.

Обикновено се търсят морски лимузини за 25-30 души, но те побират не повече 10-12. Правят се и сватбени фотосесии или се използват за снимане на филми. Наемът за луксозна моторна яхта варира от 120 до 800 лв.на час, а кетърингът се договаря допълнително. Разходките са до комплекс „Романтика”, до Галата или до Евксиноград, но винаги в акваторията на Варна и задължително с шкипер според застрахователните изисквания.

На Морска гара спират американски, хърватски, английски, руски, както и много румънски яхти, които отиват транзит за Турция, Гърция и обратно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *