Varna
19°
ниска облачност
Влажност: 82%
Вятър: 3m/s SE
БФС чака Спартак до 31 юли за Трета лига
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Спартак Варна - Тервел (6)

В момента в клуба полагат усилия за финансово обезпечаване

Крайният срок за подаване на заявки за участие в новото първенство на Трета лига – Североизточна група за сезон 2017/2018 е 31 юли. Това съобщи шефът на В ЗС на БФС (Варна) Георги Мирчев.

Сред кандидатите за влизане в третия ешелон по условия на БФС е и Спартак 1918 (Варна). В момента в клуба полагат усилия за финансово обезпечаване, тъй като не искат да бавят плащания по време на първенството. Иначе е ясно, че за спартаклии ще играят футболисти от миналия сезон, повече от които излизат от старша възраст, както и бивши кадри на тима, които приемат да се завърнат.

„Има 2-3 отбора, които изявяват желание да участват в трета лига. Казали сме им какво да предпримат, за да получат лиценз. Иначе заявки приемаме до 31 юли и съобразно броя на отборите, ще направим формата на първенството. Жребият за програмата ще се тегли на 2 август. Нашето желание е в групата да има качество, дори и с по-малко тимове, а не количество както преди години, когато отбори се отказваха по време на сезона”, заяви  Мирчев.

Под сериозна въпросителна за трета лига е Калиакра. Шефът на клуба не е изчистил задължения от миналия сезон и всички по-добри футболисти напуснаха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *