Varna
21°
ясно небе
Влажност: 40%
Вятър: 5m/s ESE
Назначават още двама охранители във варненския зоопарк
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

тигър в зоопарка
Ще пазят през деня, когато зоологическата градина е отворена за посетители

Охраната на зоопарка във Варна ще бъде засилена. Съветниците от Вр.К. „Структури и общинска администрация“ към Общински съвет – Варна одобриха назначаването на още двама служители, които ще пазят през деня, когато зоологическата градина е отворена за посетители.

Пазачите в зоопарка ще станат общо пет. Тяхната задача ще бъде да предприемат действия срещу недобросъвестни гости, които хранят животните или хвърлят в клетките им опасни предмети. Служителите ще следят за посетители, промъкнали се в близост до питомците на зоопарка, и ще предотвратяват прояви на тормоз над тях.

Разходите за заплати и осигуровки на увеличения персонал ще са в рамките на приетия бюджет за 2017 г. на общинското предприятие “Зоопарк – Спасителен център”, стана ясно на заседанието. Окончателното решение предстои да бъде взето на общинска сесия.

Зоопаркът с общо 25 служители стопанисва площ от 23 декара. Разполага с експонати от 60 вида, представени с над 300 броя животни. Ежегодно зоопаркът се посещава от над 100 хиляди варненци и гости на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *