Varna
28°
ясно небе
Влажност: 39%
Вятър: 4m/s N
Иззеха стоки за 117 хил. лева от магазини на “Златни пясъци”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: МВР
Снимка: МВР

На 12.07. т.г., в кк „Зл. пясъци“, в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на стоки, предмет на запазена търговска марка, е извършена полицейска проверка в търговски обект (магазин) със собственици В. М., 22 г. и М. О., на 19 г.

Установено е, че в обекта има изложени за продажба стоки, предмет на 3 запазени търговски марки, като за стоките не са представени нужните документи за разпространение.

Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна, по случая е образувано досъдебно производство срещу лицата В. М. и М. О., по чл. 172Б от НК. По досъдебното производство са иззети 197 бр. стоки ( аудио-слушалки и панели за мобилни телефони) на приблизителна стойност около 38 000 лв.

– На 12.07. т.г., в кк „Зл. пясъци“, в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на разпространението на стоки, предмет на запазена търговска марка, е извършена полицейска проверка в търговски обект (магазин) със собственик М. Р., на 28 г. Установено е, че в обекта има изложени за продажба стоки, предмет на 16 запазени търговски марки, като за стоките не са представени нужните документи за разпространение, както и документи за произхода на предлаганата стока.

Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна, по случая е образувано досъдебно производство срещу лицето М. Р. по чл. 172Б от НК. По досъдебното производство са иззети 597 бр. стоки (тениски, потници, спортни обувки и къси панталони) на приблизителна стойност около 79 000 лв.

– След проведени процесуално-следствени действия е установено, че лицето Е. Д., на 21 г., от с. Въглен, общ. Аксаково е извършителка на противозаконно отнемане на МПС – „Сеат Ибиса“ , извършено на 14.03.2017 г. в с. Казашко, общ. Варна. По случая се води досъдебно производство, на лицето е повдигнато обвинение по чл. 346 от НК. Автомобилът е издирен и върнат на собственика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *