Varna
26°
ясно небе
Влажност: 44%
Вятър: 6m/s SE
Съдят мъж, причинил смъртта на пешеходец във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

съд

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 39-годишният Виктор Г., причинил по непредпазливост смъртта на пешеходец, след като нарушил правилата за движение по пътищата. Той ще отговаря за извършено престъпление по член 343, ал. 1, буква „в“, във връзка с член 342, ал. 1 от НК.

На 24 юни 2016 г. Виктор Г. се движел с автомобила си в средната пътна лента. Крайната дясна била затворена за ремонт, сигнализиран с ограничителни табели. Приближавайки кръстовището на бул. „Трети март“ с бул. „Януш Хунияди“, на пешеходна пътека пресичал пострадалият пешеходец Л.Й., въпреки забранителния червен сигнал на светофара за пешеходци.

На метри преди сблъсъка между пострадалия и автомобила, водачът на колата направил опит да спре, но въпреки това ударил с предната част на колата си 77-годишния пешеходец.

Пострадалият мъж бил отведен в болницата с тежка черепно-мозъчна травма, където починал по-късно. Заключението на съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта двустранна бронхопневмония, развила се в резултат на залежаването при лечението на черепно-мозъчната травма и травмата в областта на таза.

Делото срещу Виктор Г. е насрочено за разглеждане на 27 юли 2017 г. във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *