Varna
30°
ясно небе
Влажност: 37%
Вятър: 7m/s W
Двама варненци остават в ареста за отглеждане на марихуана
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

Исканията на Районната прокуратура в Девня за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Илиян Г. и Пламен Г. от Варна бяха уважени днес, 14 юли 2017 г., от състав на Девненския районен съд.

Двамата 32-годишни варненци са били привлечени като обвиняеми по наказателно производство за отглеждане на растения от рода на конопа – престъпление по член 354в, ал. 1 от НК, извършено в съучастие. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Девня те са били задържани за срок до 72 часа.

На 12 юли 2017 г. в помещение на бившия свинекомплекс в село Чернево Илиян Г. и Пламен Г. засадили и отглеждали растения от рода на конопа. При претърсване на помещението са открити 534 растения в различен стадий, засадени в 300 саксии. Наркооранжерията била оборудвана с климатици и сушилни.

Експертна справка по делото показала, че растенията са марихуана.
Обвиняемият Илиян Г. е осъждан за държане с цел разпространение на наркотици, а Пламен Г. – за кражба и управление на МПС след употреба на алкохол.

Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Районната прокуратура в Девня.

1 коментар

  1. Гост

    Свинарниците са собственост
    Живко кюфтето,бивш изп.директор на Спартак Варна,което значи че тези биоземеделци работят със негово знание там,и е редно да търка нара редом с тях

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *