Varna
25°
разкъсана облачност
Влажност: 53%
Вятър: 8m/s NE
Хиляди българи се поклониха пред тефтерчето на Левски
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741ec5c9f500792ca4938b029b88d441f84

Развълнувани, хората споделяха, че Левски е събирателен образ на всичко най-хубаво в България

Хиляди българи се поклониха вчера пред тефтерчето на Апостола на свободата Васил Левски в Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”, предаде БНТ. секи от посетителите пристъпваше с възторг и надежда в очите към ценната реликва, а любопитни деца и будни ученици с трепет гледаха всичко, което Апостола ни е завещал със страниците, изписани от ръката му.

Със светнали очи и усмивки децата споделяха, че това е реликва, не само защото може да струва повече от всичко, а защото е на велик човек – на нашия герой, на нашето знаме. За българите не само неговото тефтерче е ценно, а и всяко нещо, което е свързано с личността му. Посетителите бяха категорични, че и днес имаме нужда от личност като Васил Левски, за да ни вдъхне сила, да ни обедини и да бъдем отново силния народ, който е преминавал с достойнство през вековете.

Развълнувани, хората споделяха, че Левски е събирателен образ на всичко най-хубаво в България. Най-емблематичната личност в нашата история, която ни кара да свеждаме глави и с гордост и възхищение да си спомняме за делата му.

За най-малките Васил Левски е икона, чийто пример трябва да се следва, за да бъдем сплотена и силна държава, която се бори за бъдещето си. За да бъдем отново здрав и обединен народ всеки трябва да носи частица от Левски в себе си и да върви по пътя на Апостола, казват децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *