Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
300 лева глоба за обида на лекар
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

doctor-1228629_960_720

Варненският районен съд наложи днес глоба от 300 лева на 37-годишен мъж за грубо държание в медицински кабинет и отправени неприлични изрази към общопрактикуващ лекар. Наказаният за дребно хулиганство варненец е от квартал „Аспарухово“ и през последните години живее във Франция.

В късния следобед на 17 юли заедно с жената, с която живее на съпружески начала, той влязъл в кабинет на непозната лекарка от ДКЦ „Иван Рилски“. Пред нея троснато казал, че иска направление за дете, като без обяснение й подал написана на хвърчащ лист ръкописна бележка.

Лекарката направила опит да получи повече информация, но мъжът изпаднал в ярост, разтреперил се и започнал да псува и да обижда на висок глас, като отправял вербални нападки и обидни квалификации. В кабинета пристигнал доктор от съседна стая, но и в негово присъствие мъжът продължил да се държи арогантно и агресивно. Незабавно бил подаден сигнал за инцидента на тел. 112, но нарушителят, разбирайки, че идва полицейски екип, излязъл с жена си от стаята, после отишъл да чака пред друг кабинет, където бил открит от служителите на реда.

Пред съда нарушителят заяви, че бил разтревожен от заболяване на 6-годишното си дете и необходимостта да получи спешно направление за настаняване в болница. Той се извини на потърпевшата лекарка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *