Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Министърът на отбраната обяви защо е паднал хеликоптерът “Пантер” в морето
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

5623920

Докладът за инцидента с хеликоптера “Пантер” е готов, а причините за него са рискована маневра и лоши метеорологични условия. Това каза в Шабла министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства на ВИП-деня на учението “Шабла 2017”.

Набелязани са мерки, с които подобни инциденти да се преодоляват в бъдещето, допълни министърът, цитиран от Нова тв. По думите му препоръките са оттук-нататък да се наблегне на подобни ситуации като приводняване, спасителни действия и реагиране при подобни ситуации от самия летателен състав.

Майор Георги Анастасов загина на 9 юни при инцидент с хеликоптер „Пантер“ по време на тактическото учение „Черно море-2017“. При инцидента пострадаха още двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов, които оцеляха.

Каракачанов каза още, че за отбраната за него е по-важно да се направят разумните разчети и да бъдат похарчени правилно парите на българските данъкоплатци. Той обясни, че до края на годината ще бъде представен план, с който ще нараства бюджетът за отбрана. Министърът даде добра оценка за учението “Шабла 2017”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *