Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Дарение за малък пациент с диабет в УМБАЛ „Св. Марина“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

IMG_2090
Малкият Велислав, пациент на първа детска клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, получи като дарение инсулинова помпа и консумативи по проект на асоциация „Докосни дъгата“ и жилищен комплекс “Лабиринт”.

„За семейството на 6 годишния Велислав това означава спокойствие, защото благодарение на инсулиновите помпи децата с диабет имат възможността да провеждат най-доброто и най-модерно лечение у дома, каквото УМБАЛ „Св. Марина“ предлага на всички свои пациенти.“ Това каза проф. д-р Силва Андонова, директор “Лечебно-диагностична дейност” в болницата и благодари на дарителите.

Помпената терапия е златният стандарт за лечение на диабет в богатите страни в Европа и по света, защото постига висока ефективност при децата и може да предотврати усложнения и проблеми при по-голяма възраст.

Жилищен комплекс “Лабиринт” и Асоциация “Докосни дъгата” станаха партньори през изминалата година, като целта на партньорството бе да бъдат закупени и дарени 10 инсулинови помпи за 10 дечица.

Само за 4 месеца след подписването на договора за съвместна работа за борба с диабета, ж.к. “Лабиринт” успя да събере средства за две инсулинови помпи и два сета консумативи към тях. През февруари те бяха дарени на Никола, който е само на 3 годинки и Андреа – на 8 години. Сега своята получи и 6-годишният Велислав, който от 4 години и половина е с диабет.

От продажбата на всеки апартамент в ж.к. “Лабиринт” ръководството на компанията отделя процент от сумата за събиране на средства за купуването на инсулиновите помпи.

“Радваме се, че, подкрепяйки тази кауза, успяваме да дарим усмивки на възможно най-много деца, като им осигурим нормално ежедневие. Надяваме се, че, давайки гласност на начинанието ни, ще направим съпричастни и други компании и частни лица. Това е третата помпа, която даряваме заедно с нашите клиенти. До края на проекта ни се надяваме да осигурим още поне 7. Всичко това нямаше да се случи без успешното сътрудничество и усилената работа на екипа на проф. Йотова, на баронеса Денислава Ангелова и асоциация “Докосни дъгата”, каза Преслава Иванова, която дари новата инсулинова помпа от името на целия екип на жилищен комплекс “Лабиринт” и неговите клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *