Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Юбилейно: Още две книги за Хари Потър излизат наесен
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

 

Две нови книги от поредицата “Хари Потър” ще бъдат публикувани през октомври по случай 20-годишнината от издаването на първия том за момчето магьосник, обяви в. “Индипендънт”. Тяхното излизане ще съвпадне точно с началото на харипотърската изложба, която ще се проведе в Британската библиотека между октомври и февруари.

Първата новоиздадена книга ще носи заглавието “Хари Потър: История на магията – книгата на изложбата” и ще е написана от Дж.К. Роулинг, издателската къща “Блумсбъри” и кураторите от Британската библиотека. Чрез нея феновете на Хари Потър – Вселената ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии “Хогуортс” и преподаваните в него учебни предмети.

Второто писание пък ще бъде озаглавено “Хари Потър – Пътешествие из историята на магията” и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали. Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека.

По-рано тази година издателската къща публикува и четири нови издания на фентъзи поредицата, всяко едно от които акцентираше поотделно върху домовете в “Хогуъртс” – “Грифиндор”, “Хафълпаф”, “Рейвънклоу” и “Слидерлин”. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *