Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Нелегални цигари в бидони и кашони от сусамки задържаха в Бяла
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

цигари

12 140 къса нелегални цигари и тютюн за пушене, скрити в бидони и кашони от „сусамки” задържаха митнически и полицейски служители при проверка в района на Бяла, информират от Агенция „Митници”.

На 18 юли митническа мобилна група и служител от „Икономическа полиция” в МВР – Варна извършват проверка на частен имот в крайморския град, при която откриват 607 кутии (12 140 къса) цигари с марки “Business Royals”, “Roseman” и “Comliment” без български акцизен бандерол, както и 7 кг. нарязан тютюн за пушене в пакети по 1 кг. Цигарите и тютюнът били укрити в кашони с надпис „Сусамки” и бидони.

цигари

Образувано е досъдебно производство по описа на митница Варна. По цени на съдопроизводството задържаните тютюневи изделия са за над 7000 лева.

Ден по-рано, на 17 юли в гробищния парк в Бургас, митническа мобилна група извършва проверка на лек автомобил, в чийто багажник са открити черни найлонови торби с нарязан тютюн за пушене. Общото количество на задържания тютюн е 100 кг. Предстои образуване на административно-наказателно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *