Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Архитектекти работят за общественото благо във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

\Decart3-kosioprojectsCOMPETITIONU Varna WalkAnaliz2012.10

Среща – дискусия за градоустройственото положение и актуалното състояние на квартал Таляна

Днес (27 юли) от 17 ч. на сцена Кофража на реанимирания площад Мусала ще се проведе отворена среща – дискусия за градоустройственото положение и актуалното състояние на квартал Таляна.

Срещата се организира от Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България с подкрепата на Варна ЕМС 2017 г. Целта е професионалисти, граждани и общински структури заедно да обсъдят проблеми и възможности за развитие на терена.  Отворената среща – дискусия е втората поредна организирана на сцена Кофража, която е фокусирана върху споделената отговорност в градското пространство.

Тя е първата инициатива от проекта „Хвани се в Таляна“ – младежки архитектурен пленер.

Пленерът цели да подпомогне Община Варна в стемежът й да развие част от гръцката махала, между улиците „Преслав“, „Цар Симеон“ и Гаровия площад, наречена Таляна, като я превърне в зона за иновации, арт квартал и младежка зона. Обект на пленера са градските пространства, силуетите и туристическите маршрути, които ще бъдат разгледани. Като търсеният резултат от пленера е участниците да разработят и представят стратегия за развите на зоната, решения за визията на обществените пространства, адаптирането им спрямо нуждите на младите хора и спецификата на бъдещите демографски процеси. Разработените и представени стратегия ще бъдат подложени на обществено обсъждане и предоставени на Община Варна.

В пленера участие ще вземат както млади архитекти под 35 г. така и утвърдени архитекти с дългогодишна практика, които активно ще споделят опита и уменията си в името на общественото благо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *