Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 100 ученици се включиха в доброволческата среща „Лято без риск“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Над 100 ученици се включиха в доброволческата среща „Лято без риск“-DSCN2039

Над 100 доброволци, ученици на възраст 15-18 години от Варна и от страната, участваха в Националната доброволческа среща „Лято без риск“, която се проведе на 26-ти и 27-ми юли. Събитието бе под патронажа на кмета на Община Варна и е част от програма „Варна – Европейска младежка столица – 2017“. Организатори са дирекция „Превенции“, съвместно с общинския съвет по наркотичните вещества, местната комисия за борба с трафика на хора, консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН и общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Над 100 ученици се включиха в доброволческата среща „Лято без риск“-DSCN2044В рамките на форума се проведе обучение „Децата и наркотиците“, водено от специалисти от Американската агенция за борба с наркотиците – ДЕА. Представените от тях данни, сравнителни анализи, негативни мащаби, които предизвиква употребата на наркотични вещества от младите хора, както и добрите примери за личен информиран избор, предизвикаха огромен интерес у доброволците.

Програмата продължи с подготовка на кампанията „Лято без риск“, в различните ѝ направления – „Синьо сърце“ , „Кажи „Не“ на дрогата!“, „Не шофирай, ако си пил!“, „Пазя себе си, пазя и теб!“. Пред входа на Морската градина бяха изградени 4 щанда – по един за всяко направление, а мобилни екипи от доброволци предоставяха превантивно-информационни материали и сувенири с посланията на кампанията.

Днес доброволческата среща продължи с демонстрация за откриване и задържане на наркотични вещества от служители на школата за обучение на митнически кучета в гр. Балчик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *