Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Постановка на Националната опера и балет ще се гостува в Камчия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Zorbas

Балетът “Зорба Гъркът” е с 30-годишна световна слава, по музиката на Микис Теодоракис

Балетната постановка “Зорба Гъркът” на Софийската опера и балет ще гостува на 8 август 2017 г. в Амфитеатъра на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”. С него ще бъде открита Втората международна танцово-балетна академия GRAND DANCE ACADEMY.

Билети за балетната постановка «Зорба Гъркът» може да закупите в СОК “Камчия” от Туристически-рекламо информационен център «Камчия». Цените на билетите са от 15, 20, 25 и 30 лв. за възрасни в зависимост от предпочитания сектора. Билетите за деца са на стойност 10 лв. Организатори на събитието и тази година са Жокер Медиа груп и Санаторно-оздравителен комплекс «Камчия».

Балетът «Зорба Гъркът» е с 30-годишна световна слава, по музиката на Микис Теодоракис. «Зорба Гъркът» е една от най-успешните продукции на Националната опера и балет, с участието на солистите Марта Петкова, Росен Канев и Никола Хаджитанев. В България за първи път балетът е поставен от Лорка Масине на 12 май 1995 година на сцената на НДК. Балетът, чиято световна премиера се състои на сцената на Арена Ди Верона през август 1988 г., е реализиран с грандиозен успех и в над 30 страни и посетен от повече от 3 милионна публика. Във Втората международна танцово-балетна академия ще се включат участници на възраст от 8 до 18 годишна възраст от България, Русия и други страни.

Първият Meждународен детски танцов фестивал и мастър клас „GRAND DANCE ACADEMY” се проведе с огромен успех през миналата година в прекрасните условия – хореографски зали и професионални сцени на Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия». В продължение на 12-те дни, към събитието се присъединиха стотици гости от страната и чужбина. По време на официалното откриване трупата на ИМПЕРСКИ РУСКИ БАЛЕТ , създадена от Мая Плисецкая и Гедиминас Таранда ни пренесоха в красивия свят на балета с два незабравими спектакъла „Кармен сюита” и „Болеро”. Тазгодишното издание предлага и нещо ново: Мастър клас и за преподаватели по класически балет.

Уникалният за България Амфитеатър в СОК «Камчия» може да събере 2000 човека едновременно. Оборудван с най-модерна техника за провеждане на международни фестивали, концерти. Разположен на самия морски бряг, а зад сцената му се вижда живописния морски хоризонт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *