• Varna
  13°
  ниска облачност
  Влажност: 62%
  Вятър: 6m/s WNW
  И през август продължават безплатните изследвания за риска от сънна апнея
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  окръжна болница

  Сертифицираният екип от специалисти, изследващи рисковете от Обструктивна сънна апнея (ОСА) в университетската МБАЛ „Света Анна – Варна“, няма да спре безплатните прегледи и през ваканционния август.

  Съвместната програма на болницата и Община Варна ще продължи на пълни обороти и през традиционно отпускарския летен месец, за да бъдат улеснени хората, които трудно могат да впишат в служебния си график лични ангажименти. Желанието на ръководството на лечебното заведение е да бъде осигурена възможност на всеки жител на община Варна и прилежащите й населени места – Казашко, Каменар, Тополи, Звездица и Константиново, със симптоми на хъркане и апноични паузи по време на сън, да получат безплатен достъп до акустична рино и фарингометрия.

  Изследванията се извършват във Функционалния кабинет на Отделението по УНГ в МБАЛ „Св. Анна – Варна“. До момента през него са преминали почти 1/3 от заложените за финансиране от Община Варна 300 души. Първите възможни свободни часове за консулт в момента са за края на седмицата.

  И през август прегледите ще вървят в часовете между 9 и 12,00 ч. Записванията стават на телефон: 052/821-356 или на programa_osa@svetaanna-varna.coм

  Диагностичното изследване за риска от ОСА не е платено от НЗОК, извън програмата на Община Варна и МБАЛ „Света Анна – Варна“. Този факт е причина голяма част от страдащите от този проблем да го подценяват и да отлагат трайното му решаване – с лечение, което е финансирано от здравната каса.

  На старта на програмата за безплатни изследвания на риска от ОСА началникът на отделението по УНГ в МБАЛ „Света Анна – Варна“ д-р Гален Шиваров припомни, че хъркането не e безопасно и изисква навременна адекватна диагностика и последващо лечение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *