• Varna
  1°
  ясно небе
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s SW
  Плувният маратон Галата – Варна стартира на 6 август
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Галата - Варна 2016 (22)

  Стартът по традиция ще бъде даден в 10 ч. от нос Галата

  77-ият плувен маратон Галата – Варна ще се проведе на 6-ти август /неделя/. Организатори са Община Варна, ВМС и плувен клуб „Черно море“, а състезанието е под патронажа на министъра на младежта и спорта. Стартът по традиция ще бъде даден в 10 ч. от нос Галата.

  Разстоянието по права линия е около 4500 м, а финалът е на втора буна. Сборният пункт за състезателите е на Морска гара в 7,00ч., а право да участват имат всички желаещи, родени преди 2005 г.

  Ден по-рано – на 5-ти август, от 10ч. в акваторията на Варненския залив ще се проведе плувен маратон „1000 за 1000”. Той няма състезателен характер и е генерална тренировка за Галата – Варна. Всеки участник ще получи сувенирна гривна и пореден номер, а след приключване на плувния празник ще бъде разиграна томбола с награди.

  Сборният пункт за записване на желаещите e на Морска гара, в 8 ч. Организатори са Община Варна и ПСК „Черно море“. И двете събития са обезпечени с професионални спасители и бързоходни катери, които ще гарантират сигурността на участниците, осигурени са медицински екипи и линейка.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *