Varna
25°
ясно небе
Влажност: 53%
Вятър: 5m/s W
Прокуратурата иска задържане под стража за тримата, арестувани в нарколаборатория
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Дежурният прокурор при Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда искане за задържане под стража на трима обвиняеми. Лицата са били арестувани от полицията в разкритата на 02.08.2017 г. нарколаборатория в с. Ягнило, Варненска област.

В хода на неотложните следствени действия, в рамките на по-малко от 48 часа, са установени и индивидуализирани следните наркотични вещества:
– Около пет килограма свежа растителна маса от марихуана, отглеждана от обвиняемите;
– Повече от три килограма марихуана в процес на сушене от страна на обвиняемите;
– Повече от 850 грама суха марихуана, държана от обвиняемите, с цел разпространението й

На местопрестъплението са били установени посуда и инвентар, използвани за приготовление на синтетична дрога. Намерено е прахообразно вещество, производно на амфетамин. Количеството и качеството му предстои да бъде конкретизирано с надлежна експертиза в НИКК на МВР София. Намерени са везни със следи от амфетамин по тях.

При разпоредените от наблюдаващия прокурор претърсвания в домовете на извършителите на престъплението са установени още наркотици, чиито вид и количество предстои да бъде конкретизиран с надлежни действия на съответни вещи лица.

При тези доказателства, въпреки чистото им съдебно минало, дежурният прокурор на ОП Варна, съобразявайки изключителната обществена опасност на деянието, е поискал задържане под стража, като единствена адекватна мярка за процесуална принуда спрямо обвиняемите лица.

Те са привлечени към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Ако бъдат признати за виновни по това обвинение ги грози лишаване от свобода за срок от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Дежурен съдия е насрочил производството по исканията на ОП Варна за 15 часа днес, 04.08.2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *