Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
“Докосни дъгата” отново събира деца с диабет на летен лагер
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Този път домакин ще е Камчия

Второто издание на национален детски диабетен лагер “Докосни дъгата” се открива на 16 август 2017 г. от 11 ч. в СОК Камчия в УВЦ “Юрий Гагарин”. Гости на откриването са Даниел Боримиров и Дарин Великов, както и треньори от ФК “Левски” и от БК “Черно море”. В тържеството, организирано от Асоциация “Докосни дъгата” и партньорите на проекта, ще се включат и проф. Валентин Игнатов – директор на УМБАЛ “Св. Марина, Тити Папазов и представители на МУ Варна и на Община Варна. Младежите ще се забавляват с музиката на Руди, Дули, Муден и Кукушев, Есил Дюран, Рени и други.

lager2

“Търсим иновативен подход към достигане до сърцата на нашите младежи и подготвяме заснемане на музикален клип с Руди, Дули, Муден и Кукушев. Това се приема много добре от младите хора и е продължение на опита от миналата година, когато заснехме втори клип към песента “Мираж” на Д2″, каза д-р Денислава Ангелова, председател на УС на Асоциация “Докосни дъгата”.

В следващите дни ще се проведе сутрешна тренировка с ФК “Левски” – 17 август и обучение по водно спасяване с БЧК – 18 август. Лагерът е за 56 деца и младежи със захарен диабет. За тях ще се грижи лекарски екип, психолози, педагози и родители.

Асоциация “Докосни дъгата” има подкрепата за организиране на лагера на УМБАЛ “Св. Марина”, Медицински университет – Варна, издателствата Анубис и Булвест, РСР Медтроник България, ФК “Левски”, жилищен комплекс “Лабиринт”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *