Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ангелкова: Недопустимо е да има такса „Празен стол”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Снимка: Министерство на туризма

Това е неприятна и лоша практика за имиджа на българския туризъм

Начислена такса „Празен стол” в ресторант взриви социалните мрежи и предизвика лавина от реакции. Заведение в Созопол поискало от туристи пари за незаети места. На разпространена в интернет касова бележка се вижда как за четири резервирани, но незаети стола, ресторантът е начислил по 20 лева, или общо 80 лева.

Недопустимо е да има такса „Празен стол”. Още снощи по изрично разпореждане на премиера направихме пълна проверка на заведението. За мен е учудващо и като потребител, и като министър как може да се начислява подобна такса. Това са рискове, които трябва да се калкулират. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова Телевизия.

„Това е неприятна и лоша практика за имиджа на българския туризъм и ние ще бъдем безкомпромисни към всяко едно нарушение, независимо дали то се случва за първи път”, допълни тя.

„Макар и единични случаи, това са нелоялни търговски практики и във всеки конкретен казус ще реагираме. Извършихме проверка, ще има административна санкция за това, че без да е отразено в менюто, се начислява такава услуга и тя се представя в касов бон”, коментира от своя страна Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *