Varna
30°
ясно небе
Влажност: 37%
Вятър: 7m/s W
Варна с най-добри финансови показатели в страната за второто тримесечие
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg
Снимка: © Varnautre.bg

Това става ясно от публикуваните от ведомството данни за състоянието на общините за отчетния период

Варна оглави класацията на Министерството на финансите за община с най-добри финансови показатели за второто тримесечие на 2017 година.

Това става ясно от публикуваните от ведомството данни за състоянието на общините за отчетния период. Министерството следи всички най-важни показатели, записани в Закона за публичните финанси, и ги подлага на комплексен анализ.

Той показва, че Община Варна е националният първенец по показателите финансова самостоятелност, финансова устойчивост и инвестиционна активност, просрочени задължения, поети ангажименти и задължения за разходи за посочения период.

Според анализа морската столица е и сред общините, формиращи най-голям излишък по бюджета си за второто тримесечие на 2017-а редом със Столична община, Пловдив, Ямбол, Бургас и Русе.

На второ място в класацията се нарежда Община Самоков, а на трето е Девня. София, Пловдив и Бургас заемат съответно осмо, шесто и четвърто място в класацията на Министерството на финансите. Информацията е достъпна в сайта на МФ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *