Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Спасиха бедстваща румънска яхта край Каварна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Повреденият плавателен съд е провлачен на буксир до пристанище Варна от полицейския кораб „Бургас”


На 12 август в 22.20 часа в Черноморския граничен координационно-информационен център в Бургас е постъпила информация от румънската гранична полиция за бедстваща яхта „Мelissa”, с двама румънски граждани на борда, съобюава dobrichutre.bg. . Единият от тях подал сигнал в румънския спасителен център. Яхтата e отплавала вечерта на 11 август от Истанбул за Констанца, но останала без захранване и на практика била неуправляема.

Незабавно към предполагаемите координати на бедстващия съд е насочен дежурният граничен полицейски кораб, намиращ се в момента на рейд в района на Калиакра. В операцията по търсене се включил и катер на Морския спасителен координационен център. Спасителните действия временно били прекратени през нощта.

Сутринта на 13 август яхтата е открита от дежурния граничния кораб 514 „Бургас”. „Мelissa” е установена на около 15 морски мили южно от Каварна Двамата румънски граждани не са пострадали. Повреденият плавателен съд е провлачен на буксир до пристанище Варна от полицейския кораб „Бургас”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *