• Varna
  8°
  разкъсана облачност
  Влажност: 76%
  Вятър: 3m/s W
  Откриха алкохол менте в хотел в “Св. Св. Константин и Елена”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Митническа мобилна група е установила и иззела различни марки концентрат в туби

  На 13 август, неделя, мобилна група проверява складово помещение в приземния етаж на хотел в курортен комплекс “Св.Св.Константин и Елена”. В склада са намерени 24 пластмасови туби с вместимост по 10 литра. Тубите били пълни с различни по вид алкохолни напитки – водка, текила, уиски, мастика и мента.

  Общо количество на задържания алкохол е 240 литра, за които не са представени документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби. Предстои административно-наказателно производство.

  На 14 август, понеделник, мобилна група проверява заведение за хранене в района на Поморие. В хода на проверката е установено, че обектът не е просто заведение за хранене, а функционира и като импровизиран пункт за търговия с алкохол.

  С влизането си митническите служители прекъсват сделка, при която гражданин закупува 20 литра ракия. Отделно в помещението са открити още 75 литра ракия без документи по Закона за акцизите и данъчните складове.

  Установено е, че заведението има директен вход към данъчния склад и при продължилата там проверка митническите служители установяват таксиметров автомобил, натоварен с 40 л. от същата ракия в туби.

  При последвалата проверка на самия данъчен склад са открити други 2 566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди. Бутилките са облепени с български акцизни бандероли, но самите бандероли са поставени по начин, който не гарантира, че при употребата на стоката ценната книга ще бъде унищожена.

  По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

  По информация на Агенция “Митници” за 45 дни, в периода 1 юли – 15 август тази година, служителите на агенцията са извършили над 80 проверки по българското Черноморие във връзка със засилените мерки срещу търговията и предлагането на нелегални акцизни стоки.

  В хода на проверките се инспектират обекти, магазини, хотели и заведения. Според данните 30% от проверките приключват с констатации. За същия период са иззети 28 521 литра алкохол.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *