• Варна
  16°
  ниска облачност
  Влажност: 42%
  Вятър: 3m/s SSW
  Близо 19 хиляди нарушения констатира Пътна полиция по време на операция на TISPOL
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пътна полиция

  С 6 046 повече, в сравнение с последната, която се проведе през месец април

  Операцията се проведе от 21 до 27 август на територията на страната ни. Тя бе организирана по линия на TISPOL /Европейската мрежа на службите на Пътна полиция/ и този път акцент бе поставен на контрола на скоростта. В рамките на проверките екипите на Пътна полиция регистрираха 18 955 нарушения на скоростта. Резултатите от операцията бяха обобщени и представени в Главната дирекция „Национална полиция“ от началника на отдел Пътна полиция – ГДНП комисар Бойко Рановски и началника на сектор Пътен контрол в главната дирекция главен инспектор Росен Рапчев.

  От обобщените данни става ясно, че 12 535 са установените нарушения с мобилни технически средства за контрол на скоростта, монтирани в автомобилите на Пътна полиция, а останалите 6 420 – от стационарните камери.

  Като цяло по време на тази операция са констатирани 6 046 нарушения повече, в сравнение с последната, която се проведе през месец април. Причините за това, според Бойко Рановски са няколко. От една страна е по-ефективният контрол от страна на екипите, а от друга, това е един от ефектите на последните промени в Закона за движение по пътищата от 2 юли, благодарение на които стана възможно камерите за контрол да не се обозначават.

  Началникът на Пътна полиция призова водачите да бъдат внимателни на пътя и напомни, че превишената скорост е основната причина за пътни инциденти.

  Контролът на скоростта е приоритет за Пътна полиция, уточни главен инспектор Росен Рапчев. Той допълни, че в рамките на операцията екипите на полицията са разкрили и няколко престъпления. В 20 коли са намерени наркотици, открит е мъж, обявен за издирване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg