• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 75%
  Вятър: 3m/s NNE
  Задържаха двама мъже, отвлекли и изнасилили пастирка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  овце

  53-годишният Стилиян Ст. е осъждан два пъти за три изнасилвания, а Диян В. е осъждан 6 пъти за различни престъпления, включително и за блудство

  С постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Търговище са задържани за срок до 72 часа 53-годишният Стилиян Ст. и 49-годишният Диян В. Те са привлечени като обвиняеми за отвличане и изнасилване на 45-годишна жена от поповското село Гагово – престъпления по член 142, ал. 2, т. 2, във връзка с ал. 1 и по член 152, ал. 3, т. 1, във връзка с ал. 1, т. 2 от НК. И двете деяния са извършени в съучастие.

  На 29 август 2017 г. около 20 часа джипът на Стилиян Ст., в който пътували още трима души, застига по пътя между село Гагово и Паламарца 45-годишната Ц.А. Жената ходила да помага на мъжа си, който бил пастир на стадо крави, и се прибирала към дома си.

  Шофьорът на джипа и един от спътниците му слезли и поискали да се запознаят с нея. Тя отказала. Тогава започнали да я дърпат. Насила я качили в колата. В село Паламарца двама от пътуващите слезли, а Стилиян и Диян продължили с жената, като не й позволявали да отговори на телефонните повиквания и натискали главата й надолу, за да не бъде забелязана от хора от селото.

  На поляна извън Паламарца я накарали да слезе и да се съблече, като я заплашвали да я изнасилят с дървена палка, после й наредили да се качи отново в колата. Жената предвидливо оставила на поляната част от дрехите си с надеждата на връщане към селото съпругът й да ги забележи. След това я отвели в къщата на Стилиян.

  Двамата насилници я качили в къщата, където била изнасилена въпреки молбите и съпротивата й. Дошла полиция по сигнал на близките на жертвата и те били отведени в полицейското управление.

  53-годишният Стилиян Ст. е осъждан два пъти за три изнасилвания – през 1986 и през 1992 год. и е изтърпял две ефективни присъди по пет и половина и пет години ефективно. Диян В. е осъждан 6 пъти за различни престъпления, включително и за блудство, като по някои от тях наказанията си е изтърпял ефективно.

  Окръжната прокуратура в Търговище ще внесе искане в Търговищкия окръжен съд да вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

  1 коментар

  1. фен

   Ужасно, изроди!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *