Varna
19°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 4m/s SE
Баркентината „Калиакра“ става част от FANCITY+
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ветроходът „Калиакра“

На 2 и 3 септември ветроходът ще предложи на жителите и гостите на града романтичен час и половина във Варненския залив

Баркентината “Калиакра” ще внесе морски привкус на FANCITY+. Впечатлени от организацията на младежкия фестивал от Българският морски квалификационен център, който е собственик на ветрохода, предложиха да станат част от събитието, за да е то още по-колоритно, разнообразно и варненско. Разходките с един от най-бързите и добре изглеждащи платноходи в света ще зарадват всички гости и граждани на морската столица.

На 2-ри и 3-ти септември 2017г. Учебно-ветроходният кораб “Калиакра” предлага романтичен час и половина във Варненския залив. Качествата на родния плавателен съд са били оценени от английската кралица Елизабет II, която се качила на борда му през 1988г. След като печели първо място в гонката Сантандер – Гьотеборг от регата „Къти Сарк“ и шведският крал Густав разглежда атрактивната баркентина. На ветрохода ни са се любували и други короновани особи, престолонаследници, премиери и президенти, министри, кметове на най-големите пристанищни градове в Европа.

Планираните разходки с ветрохода са от 15:00 и 17:00 часа в двата дни. Цените са 15 лв. за дете до 14 г. и 25 лв. за възрастен. Продажба на билети се извършва и на борда на кораба, един час преди обявените часове, ако времето позволява влизане в морето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *