Varna
23°
разкъсана облачност
Влажност: 83%
Вятър: 2m/s N
Бул. „Васил Левски“ ще минава под „Сливница“, „Цар Освободител“ и „Владислав Варненчик“аа
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

received_10210001139216942Парите за кърпене на основните пътни артерии във Варна ще бъдат пренасочени към малките улици и междублоковите пространства

Булевард „Васил Левски“ ще минава под трите основни булеварда на града – „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав Варненчик“ до крайезерния път. Това съобщи в предаването „Европейска Варна“ на тв „Черно море“ с автор и водещ Татяна Кисьова кметът на града Иван Портних.

Това, от една страна, ще преразпредели трафика в града, а, от друга, ще отведе като скоростно трасе трафика от автомагистрала „Хемус“ към курортните комплекси и общините в северна посока. Щастлив съм, че стартирахме реализацията на този проект, тъй като това е от изключително важно значение за трафика в града, заяви ИванПортних и допълни, че стартира и цялостна рехабилитация на булеварда в частта, в която съществува в момента – от „Осми приморски полк“ до кръстовището с „Цар Освободител“.

Стартирахме и пробива на бул. „Сливница“ до бул. „Атанас Москов“ и качване на автомагистрала „Хемус“, което също е от голямо значение за облекчаване на трафика, уточни кметът.

Предстоят мащабни ремонти и в квартал „Аспарухово“. На бул. „Мара Тасева“ върви разширението с още две платна, също цялостна рехабилитация на бул. „Народни будители“, който ще се свързва с бул. „Мара Тасева“ и впоследствие с бул. „Първи май“, на който също предстои цялостно обновяване.

Активен строителен сезон ще имаме в следващите месеци. С добро съчетание и реализация на общински, държавни и европейски средства ще модернизираме основните пътни артерии в града, каза кметът и добави, че ресурсът, използван досега за кърпене на основните булеварди, вече ще може да бъде пренасочен към малките улици и междублоковите пространства.

Кметът припомни също, че пълната рехабилитация на Аспаруховия мост трябва да завърши до края на 2018 г.

4 коментара

 1. тук

  Не е само там тапата, точно на Васил Левски има тапа и това е отлично решение, за Бургас нещата ще се решат с нов мост.

 2. Румен

  Какво става с ул. Ана Феликсова ул Вяра – уж пълна реконструкция. Тръбяха като одобриха бюджет 2017

 3. Sibo

  С Бургас нещата ще се решат в 4 ленти до Слънчака и да махнат сфетофара на Ахелой, а не с втори мост!

 4. Златев

  Още по замръсен въздух в града ,още повече болни от рак на белия дроб във Варна ,браво на вас,прави ли се такъв път който ще замръсява въздуха баш по средата на града ,всички ще предпочитат да минат през града въздуха ще стане като във София,трябваше да е извън града над каменар и виница примерно.Варненци приготвяйте маските и противогазете,ще трябва да има стачки май,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *