Varna
30°
ясно небе
Влажност: 37%
Вятър: 7m/s W
Създават организация за незабавна реакция при престъпления срещу медици
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

лекар, болница

Със заповед на окръжния прокурор на Варна се създава организация за незабавна реакция при престъпления срещу медици по време на изпълнение на службата и функциите им. След получаването на сигнали за престъпления от общ характер срещу медицински специалисти ще бъдат образувани бързи и незабавни производства, съобщиха от обвинението.
В Областната дирекция на МВР са задължени да осигурят разследващи, оперативни работници и експерти за срочното и качествено приключване на започнатите дела срещу извършителите на престъпления срещу лекари и медицински сестри. Новата организация за незабавна реакция при такива деяния засяга и трите районни прокуратури на територията на съдебния окръг на Окръжната прокуратура във Варна – в Девня, Варна и Провадия.

За всеки случай на насилие над лекар и медицински специалист дежурните прокурори в районните прокуратури са задължени да уведомяват окръжния прокурор.

Мерките произлизат от сключеното споразумение между Прокуратурата на Република България и Министерството на здравеопазването вследствие на зачестилите случаи на насилие над български лекари и медицински специалисти и заповедта на главния прокурор по изпълнение на поетите ангажименти със споразумението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *