Varna
30°
ясно небе
Влажност: 37%
Вятър: 7m/s W
НАП-Варна дари 2 тона конфискувани картофи на дом за стари хора във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

НАП-Варна

Собственикът на товара е разполагал със 72-ва часа да заплати обезпечението и освободи стоката, но не е направил това

Със заповед на териториалния директор на НАП-Варна Милена Колева служителите от отдел „Държавни вземания“ предоставиха безвъзмездно 2 тона картофи на дома за стари хора „Гергана“ в морската столица.

Хранителният продукт е конфискуван от фискален контрол на приходната агенция във Варна, след като е наложено обезпечение на фирмата-вносител. Картофите са влезли в страната през ГКПП „Дунав мост“ от Румъния, като камионът е запечатан с пломба и проследен до склад в Русе.

Собственикът на товара е разполагал със 72-ва часа да заплати обезпечението и освободи стоката, но не е направил това, като тя се счита за изоставена в полза на държавата. Преди да бъде предоставен на дома, служители от Агенцията за безопасност на храните са изследвали хранителния продукт и са установили, че той е годен за употреба.

През летния сезон под постоянно наблюдение на служителите от “Фискален контрол“ бяха всички превозните средства, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие. От началото на юли до края на месец август фискалните агенти на НАП са извършили 26 843 проверки на транспортни средства, като са проследили движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия, на стойност близо 18 млн. лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *