Varna
30°
ясно небе
Влажност: 37%
Вятър: 7m/s W
Пловдивчани супершампиони на плажен такроу във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

IMGP5549

На финала победиха Кривия и Електричката, Гонзо и Кристиян Димитров наградиха призьорите

Куп звезди взеха участие в националните финали по плажен такроу във Варна. Мачовете се проведоха на централния плаж в квартал “Аспарухово” и срещнаха сериозен зрителски интерес. Големият победител са атрактивните изпълнения по време на двубоите. Състезателите заложиха на страхотни отигравания и разигравания, които срещнаха много аплодисменти от страна на зрителите по трибуните. Георги Иванов Гонзо игра в тандем с нападателя на МФК “Спартак” Вн Филип Филипов, а Милен Петков с другия шампион по плажен футбол на “Спартак” Станислав Джамбазов.

IMGP5946Останалите две звездни двойки бяха Александър Александров-Здравко Лазаров и Милен Георгиев-Пламен Крумов. В другия поток мериха сили шампионите от четирите полуфинални турнира: Лациали (Живко Бояджиев-Иво георгиев), Андип 92 (Ники Павлов-Йордан Хърков),ФК Лозенец (Радослав Монев-Николай Илиев ) и Бургас Волей (Добрин Бяндов-Богдан Гагев).

IMGP5398Шампион в националните финали е пловдивският тандем на Андип 92 Ники Павлов-Йордан Хърков. В един изключително интригуващ финал те надделяха над Александър Александров Кривия-Здравко Лазаров Електричката с 2-1 сета (11-15, 15-12, 8-3). На трето място остана тимът на Бургас Волей. В един гейм Добрин Бяндов и Богдан Гагев се наложиха над Милен Петков-Станислав Джамбазов с 15-12.

IMGP5204Най-хубавото бе, че като цяло състезателите не се водиха от мисълта единствено да спечелят, а напротив. Те се забавляваха и заложиха на атракцията за сметка на задължителната победа. Това се хареса на зрителите, които не спряха да ги аплодират през всичките 3 часа. Съпричастни към турнира бяха и дечица от ДФК “Делфините”, които извеждаха футболистите на игрищата преди всеки мач.

IMGP5964Директорът на дирекция спорт при Община Варна Кристиян Димитров заедно с Георги Иванов Гонзо връчиха голямата купа на и медалите на шампионите. Подгласниците също получиха медали. Освен купата Ники Павлов и Йордан Хърков си спечелиха и уикенд за семействата в сърцето на Пирин планина, осигурен от планински СПА комплекс “Mentor Resort”

gonzoТурнирите се организираха от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас. Мотото на турнира е „Не на агресията!”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *