Varna
30°
ясно небе
Влажност: 37%
Вятър: 7m/s W
Шуробаджанащина в плажния футбол
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Плажен футбол

Спонсор на клуб бил ръководител на комисията по плажен футбол

Треньорът и шеф на Одесос Добрин Стефанов отрече, че е ударил с юмрук колегата си от Спартак Симеон Христов-Монката по време на супер финала в държавното първенство по плажен футбол на плажа в кв. „Аспарухово” в неделя. Стефанов обяви също, че предвид създалата се конюнктура в този спорт повече няма да се занимава с него.

Както е известно, Спартак победи с 6:2 и стана шампион на България, а заради инцидента между треньорите Одесос ще бъде дисквалифициран и ще остане без сребърни медали.

Ето какво заяви Добрин Стефанов за Петел за случилото се във финала при 0:3:
„Четох някъде, че съм ударил с юмрук Симеон Христов, което е лъжа. Истината е следната. След здраво единборство Монката започна да псува и ругае моя футболист Милен Стефанов. Не издържах, отидох при Монката и го блъснах с ръце в областта на тила. Последва футболно падане от неговата страна и симулация на пясъка. Мачът бе прекратен за няколко минути. След това Монката се изправи и продължи да води отбора си. Те бяха по-добри и заслужено спечелиха. Аз обаче нямах право да реагирам така и след срещата отидох и се извиних на Монката.

Все едно ми е обаче дали ще ме накажат, защото повече няма да се занимавам с плажен футбол. Взех решението, защото откакто Николай Чернев стана председател на комисията по плажен футбол към БФС, работи изцяло за интересите на Спартак, на който е и спонсор. След като блъснах Монката например, Чернев отиде до съдийската маса и настояваше мачът да бъде прекратен, и на нас да бъде присъдена служебна загуба.

Отделно, когато стана шеф на комисията, Чернев възстанови за селекционер на националния отбор Симеон Христов, без да даде шанс на тогавашния треньор да води поне един мач или повече, за да се докаже.

В отминалия финален турнир пък програмата на Спартак бе направена така, че да играят по един мач на ден, докато ние играхме по два. За капак, Чернев обяви, че от следващия сезон всеки клуб ще плаща такса за участие и ще си поема разходите по пътя и спането на турнири.

Както е тръгнало, скоро Спартак ще си играе сам в първенството. И още нещо за финал. Нормално ли е според вас, спонсор на даден клуб, в случая Чернев, да е ръководител на комисията по плажен футбол. Ако това не е конфликт на интереси, кое е?”

1 коментар

  1. Веско Николов

    Човека казва, че Спартак са били по-добри, очевидно е приел загубата. Тук се говори за съвсем различни неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *