Varna
18°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 3m/s NE
Училища посрещат първия учебен ден с нова спортна база
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

received_10210055810663694

Амбицирани сме поетапно това да стане факт за всички училища, подобно на 230-те детски площадки, които изградихме на територията на целия град, каза кметът Иван Портних

С нова спортна база ще посрещнат първия учебен ден част от училищата във Варна. Пилотната програма за изграждане на нови спортни площадки в училищните дворове засега се реализира в 10 учебни заведения. До момента официално бяха открити площадките в ОУ “Ангел Кънчев” и ОУ “Христо Ботев” в Аспарухово. Амбицирани сме поетапно това да стане факт за всички училища, подобно на 230-те детски площадки, които изградихме на територията на целия град”, каза кметът Иван Портних.

received_10210055810543691Новата многофункционална спортна площадка в двора Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Захари Стоянов“ също е готова. Модерното съоръжение е с площ 411 кв.м. , височина около 5,5 метра и ще бъде използвано целогодишно, с цел осигуряване на качествен учебeн процес по физическо възпитание и спорт. Новата база е с възможности за тренировки по волейбол, баскетбол, бадминтон на децата от двете училища, които в момента ползват един физкултурен салон.

 

1 коментар

  1. Димитър Димитров

    Няма да е лошо да се погрижите и за закрити площадки за детските градини. Най-малките имат най-много енергия, а зимата нямат къде да тичат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *