• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 80%
  Вятър: 3m/s N
  Мъж влиза в затвора за блудство и изнасилване на непълнолетна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  21767645_10210072981492954_853855949_n

  29-годишният Стефан Б. е осъждан за грабежи, но е реабилитиран

  За блудство и изнасилване с непълнолетна ученичка, Районен съд – Варна постанови осъдителна присъда спрямо 29-годишен мъж. В процедура на съкратено съдебно следствие 29-годишният Стефан Б., беше признат за виновен по двете повдигнати му обвинения – за действия с цел да възбуждане и удовлетворяване на полово желание без съвкупление спрямо 17-годишно момиче и за извършено с употреба на сила изнасилване спрямо същото момиче – престъпления по член 150, ал. 1 по чл. 152, ал. 2 от НК.

  Тежките престъпления са извършени привечер на 16 февруари миналата година, в тревни площи между два хипермаркета в квартал „Владиславово“. Пострадалото непълнолетно момиче имало насрочена среща с приятелка на близката автобусната спирка, като след 19,30 часа то се придвижвало напряко по оформена пешеходна пътека между двата хипермаркета. Зад храстите изскочил мъж с качулка на главата и с маска с прорези за очите и устата. Мъжът неочаквано хванал за ръцете 17-годишната ученичка, запушил устата й с отскубната трева с пръст и въпреки опитите на момичето да се освободи, извършил блудствени действия, последвани от изнасилване. Непосредствено след деянието подсъдимият избягал, а пострадалата била открита от други минувачи, които подали сигнал в полицията. Направената впоследствие ДНК-експертиза по делото уличава извършителя.

  29-годишният Стефан Б. е осъждан за грабежи, но е реабилитиран. Районният съд във Варна постанови отделни наказания за всяко от престъпленията, като след редуциране с 1/3 определи той да търпи най-тежкото от тях – 4 години лишаване от свобода в затвор, при общ режим. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *