• Varna
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 87%
  Вятър: 4m/s ENE
  Варна се включва в инициативата Европейската седмица на спорта
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  00684039

  Всички желаещи граждани ще имат възможност да се включат безплатно в тренировки и демонстрации по тенис на маса, йога, кондиционни тренировки на открито, спортно ориентиране, велопоход, горско бягане, лекоатлетически пробег, кунг фу, аква аеробика, табата, латино танци и други

  За трета поредна година България ще се включи в инициативата Европейската седмица на спорта. През 2017 г. тя е обявена за периода от 23 до 30 септември и ще бъде открита на 23 септември с мащабни събития в София и Благоевград.

  Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия, с която се насърчават спорта и физическата активност в цяла Европа. Основната тема на кампанията продължава да бъде Бъди активен! #BeActive, като целта е да се насърчи активността както през Седмицата на спорта, така и през цялата година.

  С различни инициативи в Европейската седмица на спорта ще се включат и градовете: Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Враца.

  Във Варна за периода 23-30 септември Община Варна организира поредица от спортни активности и отворени врати по различни видове спорт. Всички желаещи граждани ще имат възможност да се включат безплатно в тренировки и демонстрации по тенис на маса, йога, кондиционни тренировки на открито, спортно ориентиране, велопоход, горско бягане, лекоатлетически пробег, кунг фу, аква аеробика, табата, латино танци и други.

  За същия период ще бъде предоставен безплатен достъп до общинските спортни бази, по утвърден график.
  Седмицата ще бъде закрита в морската ни столица Варна с грандиозно спортно шоу с известни български спортни и музикални звезди – много демонстрации в различни спортове, надпревари, игри с публиката и награди на 30 септември 2017г от 18.00 часа в зала Конгресна на ДКС.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *