• Варна
  8°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Красен Кралев: Художествената гимнастика е в невероятен възход
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  DSC_1825

  На събитието присъстваха около 50 малки гимнастички, които демонстрираха своите умения

  Спортният министър Красен Кралев, заедно с кмета на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев се срещнаха със световната вицешампионка в многобоя и бронзова медалиска на въже и топки от световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро (Ит) капитан на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова, с нейната лична треньорка от клубния отбор СК „ЧАР ДКС“ Филипа Филипова и нейния първи треньор и президент на СК „ЧАР ДКС“ Мария Чиприянова.

  DSC_1824“За мен бе огромна чест да се видя във Варна с нашето златно момиче. Моят роден град е оставил дълбоки следи в българската художествена гимнастика и аз благодаря на треньорите и състезателите за всичко, което са направили. Надявам се, че ще имаме още много радостни поводи и ще попълним колекцията на варненската художествена гимнастика с така липсващия олимпийски медал. Растат много талантливи поколения варненски гимнастички и Дай Боже повечето от тях да намерят реализацията си на международния подиум. Виждаме, че българската художествена гимнастика е в невероятен възход и вярвам, че това ще продължи. Благодаря на всички родители, които са насочили децата си към спорта”, каза Красен Кралев.

  DSC_1778На събитието присъстваха около 50 малки гимнастички, които демонстрираха своите умения.

  Капитанът на националния ни ансамбъл Симона Дянкова започва да тренира на 6-годишна възраст в клуб “Чар ДКС” – Варна в подготвителната група на Мария Чиприянова. Впоследствие я поема треньорката Филипа Филипова, като двете рабоят заедно и до днес. Освен световен вицешампион в многобоя и бронзов медалист на въже и топки от Световно първенство в Пезаро, Симона и съотборничте й имат още 6 златни, 9 сребърни и 2 бронзови медала от Световни купи по художествена гимнастика през 2017 г.

  DSC_1830Президентът на СК „ЧАР- ДКС“ Мария Чиприянова е първата жена носител на званието “Майстор на спорта” във Варна , а Филипа Филипова е световна шампионка с ансамбъла на България от 1989 година и първа категория съдия.

  DSC_1779

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *