• Варна
  5°
  ниска облачност
  Влажност: 32%
  Вятър: 5m/s W
  Нов физкултурен салон във Вълчи дол?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  DSC_1873

  Към новия физкултурен салон се планира и обособяването на помещение, което да се използва за тренировки по борба

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних се срещнаха с временно изпълняващия длъжността кмет на Вълчи дол Мерткан Ибрямов, председателя на Общинския съвет Георги Тронков, местни спортисти, ветерани и жители на общината, предава пресслубата на ММС.

  Министър Кралев се запозна с проблемите на спортните деятели и обеща Вълчи дол да бъде включен приоритетно в разработваната в момента програма за изграждане и реновиране на физкултурни салони в страната. В новия салон ще могат да тренират и играят мачовете си баскетболистките от отбора на „Вихър” – Вълчи дол, които в момента използват зала с размер 30 на 12 м, която е крайно недостатъчна за подготовката им.

  DSC_1869Кадетките на „Вихър” са сред най-добрите в България, като наскоро спечелиха златните медали и шампионската титла на XXII Държавни игри на спортистите от малките селища. Спечелиха и 3-то място от XI Международен младежки баскетболен турнир „Посейдон-2017” в град Приморско.

  DSC_1867Към новия физкултурен салон се планира и обособяването на помещение, което да се използва за тренировки по борба, която е традиционен за Вълчи дол спорт, като в общината е роден и първият ни световен шампион по свободна борба Петко Сираков.

  По време на срещата жителите на Вълчи дол използваха възможността да поставят пред Кралев, който бе избран за народен представител от този район, и въпроси, свързани с осигуряването на нови работни места и развитието на селското стопанство.

  DSC_1862

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *