Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Започват проверки в трите електроразпределителни дружества за зимния сезон
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Енерго Про

Прегледано ще бъде техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти

За трета поредна година Министерството на енергетиката ще провери готовността на трите електроразпределителни дружества и „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД за предстоящия зимен сезон. От днес до 4-ти октомври експерти от енергийното ведомство ще инспектират на място обекти на “ЧЕЗ България Електроразпределение” АД, “ЕВН България Електроразпределение” ЕАД и “ЕНЕРГО-ПРО Мрежи” АД, както и на ЕСО ЕАД.

Прегледано ще бъде техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Ще бъде установена степента им на готовност при потенциално неблагоприятни климатични условия през есенно-зимния период на 2017-2018 г., както и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване при аварийни ситуации и плановете за тяхното отстраняване.

Проверката стартира на 18-ти септември в гр. Перник, ул. “Еднофамилни къщи”, кв. “Даскалово” от 13:00 часа. Министър Теменужка Петкова ще провери обект на ЧЕЗ ЕАД в гр. Перник, след което ще посети подстанция “Червена могила” в близост до гр. Радомир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *