Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
България е сред страните, взимащи най-голямо участие в “Еразъм плюс”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87419e9315029161f929dd3a6aa2ac433c9b

През годините със стипендии в програмата са участвали 26 хиляди учащи се както и 30 хиляди учители

България е сред страните с високо участие на студенти, ученици и учители в европейската програма “Еразъм плюс”, предава БНТ. През годините със стипендии в програмата са участвали 26 хиляди учащи се както и 30 хиляди учители са били на обучения и стажове в Европа.

Данните изнесоха днес членове на Европейския парламент от Комисията по култура и образование. Те участваха в кръгла маса ” България и ЕС – модерни и устойчиви политики в областта на образованието”.

Евродепутатите казаха още, че средствата за програма Еразъм никога не са достатъчни и би трябвало те да се удвоят. Според тях програмата трябва да се разширява в посока на професионалното дуално образование.

Създадена е нова част към нея – “Еразъм-про”, която ще развивива обмена сред европейските страни и на млади предприемачи. Те ще могат да усъвършенстват своя бизнес и опит зад граница. Програмата ще помага предимно на по-малкия бизнес.

От българска страна в дискусията участваха евродепутатите Светослав Малинов и Момчил Неков. Според Малинов, на 3 ноември в Пловдив ще бъдат отбелязани 30 години от създаването на програмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *