Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
БНБ пусна наръчник със съвети за разрешаването на потребителски спорове​
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: europe.bg
Снимка: europe.bg

Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти

Българската народна банка публикува на интернет страницата си актуализиран материал “Информация за финансови продукти и услуги”, предаде сайтът на банката.

Наръчникът съдържа полезна информация за основните характеристики на предлаганите сметки, депозити, карти и кредитни продукти, която е насочена към физическите лица – потребители на различни финансови продукти и услуги.

Публикацията съдържа и специален раздел със съвети за разрешаването на потребителски спорове. В него се насочва вниманието на потребителите при възникване на спор, първо, да се обърнат за съдействие към обслужващата банка/финансова или платежна институция/дружество за електронни пари.

Публикувана е информация за връзка със структурните единици в съответните институции, отговорни за разглеждането на възражения на потребители.

В случай, че след отправяне на жалба до дадена институция страните не постигнат съгласие, физическите лица могат да отнесат спора до съответната помирителна комисия. Подробна информация относно действащите в България помирителни комисии в областта на финансовите услуги също може да бъде намерена в Наръчника.

Наръчник може да бъде изтеглен от интернет страницата на БНБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *