Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Увеличават допълнителните възнаграждения за униформените полицаи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Полиция мач

Правителството до края на годината ще увеличи допълнителните възнаграждения за униформените полицаи. Това заяви в парламента зам.-вътрешният министър Красимир Ципов, цитиран от Дарик.

С 10 млн. лв. до края на годината ще бъде увеличено допълнителното възнаграждение за осъществяване на специфични служебни дейности и ще бъдат получени още около 11 млн. лв. за постигнати резултати в служебни дейности, уточни той.

Ципов припомни, че вече бяха отпуснати 17,5 млн. лв. за това, че през последните четири години не са провеждани обществени поръчки за доставка на униформи. Сумарно изчислено това са над 39 млн. лв., нещо, което за последните десетина година не се е случвало, т.е. да има увеличение на размера на сумата за допълнително възнаграждение в системата на МВР, подчерта зам.-вътрешният министър.

Той допълни, че ръководството на ведомството води диалог със синдикатите, а, когато започне бюджетната процедура за догодина, ще разговарят за начините да се повишат и основните заплати. Да видим какви са конкретните параметри, какви са постъпленията, смятам, че исканото 15% увеличение е възможно, коментира Ципов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *