Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Преглеждат безплатно за рак на гърдата в Градска болница
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Рак на гърдата

Консултациите ще се извършват от 9 до 13 октомври от 9 до 14 часа

В ДКЦ 1 „Света Клементина”, известен като Градска болница, започват записвания за безплатни консултации за рак на гърдата, съобщи управителят д-р Иван Иванов. Желаещите могат да се запишат от 10 до 15 часа на телефон 0895/640 361 от 2 октомври.

Безплатните консултации са вече традиционни в здравното заведение и се провеждат два пъти годишно. Сега ще се извършват от 9 до 13 октомври от 9 до 14 часа. Пациентките трябва да носят актуална мамография, а ако нямат такава с направление от личния лекар или срещу заплащане могат да си направят мамография в здравното заведение на най-модерния в извънболничната помощ във Варна мамограф.

Консултациите ще извършва д-р Иван Иванов заедно с доц. Д-р Христина Попмихайлова от София. Тя е рентгенолог със специалност мамолог и през 70-те години на ХХ век е открила първия кабинет с мамограф към катедрата по рентгенология в Медицинския университет във Варна. Доц. Попмихайлова счита, че мамографията е най-добрата профилактика на рака на гърдата, който е първата причина за смъртност у нас при жените.

Консултациите ще се извършват в кабинета на управителя на втория етаж на ДКЦ 1 „Света Клементина”. Специалистите твърдят, че всяка жена над 40 години веднаж годишно трябва да се изследва на мамограф, а най-честата патология се забелязва при жените над 50-годишна възраст, каза още д-р Иван Иванов.

2 коментара

  1. Диана

    Какви безплатни прегледи са след катотрябва да си вземеш направление за монографска снимка или да си я платиш?Пак източване на пари ,а иначе безплатно.

  2. Надя

    Никъде не се споменават имената на тези болници. Десет , та десет л А кои? Точат пари. Аз имам направление и те ми казват, че докторите еди кои си…..ако искате ще ги цитирам хем работели с здрвна каса , ама не преглеждали с направление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *