Varna
-5°
слаб снеговалеж
Влажност: 85%
Вятър: 10m/s NNE
МУ–Варна и УМБАЛ “Св. Марина“ разширяват 20-годишното си сътрудничеството с университета в Берн и университетската болница Inselspital
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Предвижда се обмен на студенти, преподаватели и екипи


В годината на 20-та годишнина от старта на сътрудничеството между Университетската болница „Св.Марина“ – Варна и университетска болница Inselspital – Берн бе поставено началото на нов етап и разширяване на партньорството. На 20 септември 2017 г. в Берн бе подписан четиристранен договор за сътрудничество в областта на образователната, лечебната и научно-изследователската дейност между университета в Берн, Медицински университет – Варна, университетска болница “Inselspital”- Берн и УМБАЛ“ Св.Марина“ – Варна. Подписването на договора бе основен момент в програмата на делегацията от Варна заедно с работните срещи и дискусии за обмен на студенти, преподаватели и екипи, за авангардни методи за лечение и рехабилитация с помощта на роботи, за иновации в областта на неврологията и неврохирургията, за болничен мениджмънт, за EFQM модел за качеството и здравен мениджмънт.

12-2

Българската делегация бе в състав: (отдясно наляво) Проф. д-р Явор Енчев, д.м.н. – Началник на Клиника по Неврохирургия при МБАЛ „Св. Марина“ – Варна; проф. Тодорка Костадинова, д.и. – Зам.-ректор по международно сътрудничество, акредитация и качество на МУ – Варна; проф. д-р Силва Андонова, д.м.н. – Зам.-директор на УМБАЛ“Св. Марина“;   Доц. Гергана Ненова, д.о.з. – ръководител на УС по физиотерапия, МУ – Варна и Д-р Светослав Добрилов – Клиника по ортопедия при МБАЛ „Св.Марина“, Варна.

Новият договор е израз на доверието между партньорите и приемствеността между ръководните екипи на МУ – Варна и университетската болница „Св.Марина“ в продължение на 20 години. В този смисъл той отговаря напълно на значението на думата приемственост – последователно преминаване от едно ниво към друго като за запазва направеното преди това.

Ректорът на МУ-Варна – проф. д-р Красимир Иванов и изпълнителният директор на университетската болница „Св.Марина“, Варна – Проф. д-р Валентин Игнатов, заедно с колегите си от Берн – Проф. Кристиан Лойман, Деканът на медицинския факултет – проф. Ханс – Уве Симон, директорът на болница „Insеlspital” и директорът по учебната и научна дейност в болницата – проф. Матиас Гугер са решени да обогатят този 20 годишен опит с иновативни проекти и изграждане на високо квалифицирани международни мултидициплинарни екипи в името на по-ефективно лечение и по-добро здраве на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *