Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Откриха спортната площадка в ОУ „Добри Чинтулов“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Откриха спортната площадка в ОУ „Добри Чинтулов“-20170929_144319_HDR

Новата спортна площадка в ОУ „Добри Чинтулов“ бе открита днес в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев, зам.-кмета Коста Базитов, кмета на район “Младост” Христо Христов, директора на училището Веселин Михалев и много ученици. Обектът е част от пилотния проект на Община Варна за модернизиране на 10 училищни дворове и превръщането им в зона за спорт. Изградени са игрище за футбол и баскетбол и фитнес на открито.

Откриха спортната площадка в ОУ „Добри Чинтулов“-20170929_141500_HDR„Откриването на спортни площадки стана ежедневие във Варна. В обиколките си по другите общини виждам доста училища, които се оплакват от липса на добра спортна база. Затова трябва да отбележим добрата работа на Община Варна и стремежа да се осигурят подходящи условия за спорт в училищата. Екипът на кмета Иван Портних може да бъде за пример в други градове в страната“, коментира министър Кралев.

Откриха спортната площадка в ОУ „Добри Чинтулов“-20170929_142807_HDRТой допълни, че изграждането на повече такива съоръжения за ще спомогне за изграждането на здраво поколение. Зам.-кметът Коста Базитов сподели, че подкрепата на масовия спорт сред подрастващите е сред приоритетните общински политики. Игрището събира десетки ученици и техните семейства на спортни турнири в учебните и в почивните дни, разказа директорът Веселин Михалев.

Откриха спортната площадка в ОУ „Добри Чинтулов“-20170929_143552_HDR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *