• Varna
  0°
  плътна мъгла
  Влажност: 100%
  Германски работодатели набират работници за туризма във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  туристи, плаж

  Интервютата се провеждат със съдействието на Бюрото по труда

  Германската служба по заетостта набира във Варна сезонни и постоянни работници в сферата на туризма. Интервютата се провеждат със съдействието на Център „Работа” към Бюрото по труда. Работниците с опит предпочитат този вариант, защото той дава най-голяма сигурност, че работодателите ще изпълнят поетите ангажименти, съобщава БНТ.

  Германските хотелиери и ресторантьори набират предимно изпълнителски кадри, като основните им изисквания са добра квалификация и добро владеене на езика. Предлаганите условия привлякоха десетки кандидати във Варна.

  Разликата е огромна като заплащане, организираност, дисциплина, казва Ралица Петрова, един от кандидатите за сезонната работа. Тя вече е работила четири сезона в Германия в кухня и като сервитьорка. Тогава също е заминала през Бюрото по труда.

  Тя препоръчва и на останалите кандидати да търсят работа в чужбина по този начин. „Тук е някаква анархия, няма никаква организация“, коментира тя.

  Припомняме, че през изминалия летен сезон заради липсата на достатъчно желаещи да работят по българското Черноморие хотели и ресторанти трябваше да наемат персонал от Украйна и други страни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *