Varna
21°
ясно небе
Влажност: 73%
Вятър: 3m/s E
Метнаха пътниците без колани на задната седалка
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

КАТ Варна Пътна полиция

176 вече изгоряха с глоби

18 894 моторни превозни средства са проверени в рамките на проведена у нас специализирана полицейска операция по линия на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция. Целта на акцията, която бе в периода 11 – 17 септември, бе контрол за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в автомобилите и каски от мотоциклетистите и техните спътници.

Органите на Пътна полиция установиха общо 3205 нарушения. От проверените 7504 автомобила, в които е имало пътници на предните седалки, са установени 276 нарушения. По отношение на използването на колани на задните седалки – от проверени 2936 автомобила, са констатирани 176 нарушения. Проверени са и 1265 коли, в които са превозвани деца, констатирани са 39 нарушения.

По отношение на мотоциклетистите, от спрените за проверка 539 машини, са установени 143 нарушения, свързани с неизползването на задължителните каски.

В хода на операцията е установен обявен за общодържавно издирване и 27 случая на водачи, притежаващи наркотични вещества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *