Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Преглеждат безплатно за рак на гърдата в УМБАЛ „Св. Марина“ през октомври
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

95B3606A-B4FD-41C9-894F-A333334BA545

Понеделник, сряда и четвъртък от 14.00 до 15.00 часа, с предварително записване

Университетска болница „Света Марина“ Варна се присъединява към инициативата на Първа САГБАЛ „Света София“, която за пета поредна година във връзка със Световния месец на борба с рака на гърдата – октомври, организира информационна и профилактична кампания.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените по целия свят. Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани – не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скрининг.

През месец октомври медицински специалисти от 12 болници в градовете София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора ще организират безплатни мамологични прегледи за жените и консултации с психолог за пациентки с поставена диагноза рак на гърдата и техните семейства.

Безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата в Клиника по гръдна хирургия в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна ще се провеждат в дните понеделник, сряда и четвъртък от 14.00 до 15.00 часа, с предварително записване на тел: 052/ 978 660.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *