Varna
18°
ясно небе
Влажност: 77%
Вятър: 2m/s ENE
Забраниха картотекирането на играчи на Черно море Тича
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Черно море Тича - Берое (1)

Тимът излиза предимно с юноши срещу Левски

Черно море Тича ще излезе почти изцяло с юношески състав за първия си мач от сезона в НБЛ, съобщава BGBasket.com. Варненци са получили забрана от ФИБА да картотекират нови играчи, заради задължения към бивш баскетболист на тима.

Така за неделния двубой с Левски Дарин Великов ще има на разположение само няколко по-опитни играчи, и всички останали ще бъдат от юношеската селекция.

Веселин Георгиев, Венелин Христов и Кристиян Кръстев са единствените извън тийнейджърска възраст, които могат да играят за Черно море срещу Левски.

Регистирани за мача са петима играчи набор 2000, както и двама от най-талантливите състезатели от националния отбор за момчета (16) – Михаил Молдов и Александър Стойков, родени през 2001.

“Нашата лига действа под ръководството на БФБ. В НБЛ сме информирани, че БФБ е получила от ФИБА временно спиране на регистрирането на нови играчи в Черно море Тича, заради забавени плащания към бивш играч на отбора. Запознати сме с казуса, но правомощията на Лигата се простират до там да картотекираме играчите, които са предоставени от Черно море Тича”, коментира генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *