Varna
20°
разсеяна облачност
Влажност: 82%
Вятър: 4m/s ESE
Извадиха от употреба екипите на Спас Натов и Христо Борисов
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Черно море Тича - Левски (7)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на мача от първия кръг на Националната баскетболна лига между „Черно море Тича“ и „Левски”, преди който „моряците” извадиха от употреба №5 и №8 в чест на легендите си Христо Борисов и Спас Натов.

Черно море Тича - Левски (17)В своята кариера Христо Борисов-Адмирала има 650 мача за „Черно море“ и 101 срещи за националния отбор на България. Впоследствие, като част от треньорския щаб на „Черно море“ печели две титли и три купи на страната. Борисов напусна този свят на 12 октомври 2005 година, а неговото име носи залата, в която клубът провежда своите срещи.

Черно море Тича - Левски (13)Спас Натов се присъединява към състава на „Черно море” през 1995 г. До края на своята състезателна кариера Капитана, както е наричан от феновете, играе само за варненския клуб и с него печели 2 титли и три купи на България.

Черно море Тича - Левски (12)На емоционалната церемония в зала „Христо Борисов” треньорът на „Левски” Константин Папазов се поклони на Спас Натов и Борис Стоянов – син на Христо Борисов и изпълнителен директор на „Черно море Тича”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *