Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Започват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

КАТ Варна Пътна полиция

Служителите на Пътна полиция ще следят за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и заплатена ли е необходимата винетна такса

По инициатива на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция, от 9 до 15 октомври 2017г. на територията на всички държави-членки ще бъде извършен засилен контрол над товарните автомобили и автобусите. В проверките ще участват и служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

По време на проверките служителите на Пътна полиция ще следят и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване за определен срок на републиканските пътища.

В проверките ще се включат служители на криминална и икономическа полиция. Те ще следят за нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества и транспортиране на крадени стоки, както и за превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *