Varna
20°
разсеяна облачност
Влажност: 82%
Вятър: 4m/s ESE
Варна домакин на първото по родa си състезание по медиация за студенти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

22359533_10210255548177007_2040844616_n

Всички желаещи да се включат трябва да заявят своето участие до 20 октомври 2017 г.

Първото национално състезание по медиация за студенти ще се проведе във Варна. Събитието се организира на 16 и 17 ноември от Център за разрешаване на спорове- София в рамките на проекта „Медиация в подкрепа на бизнеса: Насърчаване на справедливото и целесъобразно разрешаване на спорове чрез съдебни програми за медиация“, финансиран от фондация „Америка за България“ и Дните на медиацията във Варна, организирани от Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове “Итера” и Центъра за медиация при Варненски Окръжен и Районен съд.

Целта на състезанието по медиация е да даде на студентите практически техники за разрешаване на спорове от различни области на живота- в бизнес среда, в средата, в която ще работят и живеят. Това се постига с прякото им участие в процедура по медиация за разрешаването на спор в рамките на състезанието.

Състезанието е първото по рода си в България. То е отворено за кандидатстване за студенти от всички специалности. По време на състезанието, медиациите ще бъдат открити за публика.

Всички желаещи да се включат в състезанието трябва да заявят своето участие до 20 октомври 2017 г. чрез формуляр за кандидатстване на e-mail: sustezanie@bgmediation.com.

Срокът за включване на резервни отбори (при незаети квоти на университети) и уведомяване на участниците е до 25 октомври 2017 г.

Един университет може да излъчи до 2 отбора по 3 души всеки, и 1 резервен отбор, който би бил одобрен при наличие на свободни места от квотите на други университети, незаети след изтичане на срока за кандидатстване.

Всеки участник в състезанието по медиация за студенти получава отличително удостоверение за участието си. Университетите, представени от свой отбор, ще получат отличително удостоверение за участие в състезанието.

Медиаторът и екипът адвокат-клиент, класирани на първо място, ще бъдат наградени с безплатно сертифициращо обучение по медиация.

Класираните на второ и трето място ще получат ваучер за 50% и 30% отстъпка от обучението за медиатори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *